Terapiile mele


     1.       Kinetoterapie

      Kinetoterapia face parte din medicina fizică - specialitate terapeutică, care utilizează ca metode: mişcarea, căldura, curentul electric, climatul, masajul şi apa.
      Kinetoterapia se defineşte, ca terapie prin mişcare efectuata prin programe de recuperare medicală, care urmăresc refacerea unor funcţii diminuate sau creşterea nivelului funcţional în diverse suferinţe.
     Kinetoterapia de recuperare reprezintă secţiunea cea mai  importantă în programul de recuperare medicală şi urmăreşte prin intermediul unor programe de exerciţii fizice: refacerea funcţiilor diminuate, creşterea nivelului funcţional, realizarea unor mecanisme compensatorii în situaţii de readaptare funcţională (în cazul în care, de exemplu, un anumit muşchi este afectat ireversibil, se încearcă tonifierea altor muşchi, care îi preiau parţial funcţiile în scopul realizării mişcării în limite acceptabile).
     
Kinetoterapia are ca rezultate :
 •       castigarea mobilitatii articulare normale pierdute in urma unei imobilizari post-fractura
 •       normalizarea tonusului muscular
 •       antrenarea intregul corp in miscare si pregatirea organismul copilului pentru efort
 •       formarea obisnuintei unor miscari corecte si coordonate
 •       corectarea diferite deformari ale coloanei vertebrale, datorate pozitiei incorecte a micutilor in banca sau pe scaun in timpul pregatirii lectiilor
 •       tratarea afectiunilor aparatului locomotor : luxatiile congenitale de sold, platfusul, genum var sau valg sau asa-zisii "genunchi in X"
 •       corectarea atitudinilor posturale vicioase si a modificarilor de ax ale coloanei vertebrale deja instalate (cifoza, scolioza, hiper lordoza sau spate plan).
 

     2. Fizioterapie

     
     Fizioterapia este stiinta, ce studiaza mecanismele de actiune a factorilor fizici (masaj, exercitiu fizic regulat, apa, lumina, caldura, electricitate) asupra organismului uman si utilizarea lor cu scop de tratare, recuperare si profilaxie.
    

Prin fizioterapia clinica se obtine :
 •        recuperarea, imbunatatirea si mentinerea mobilitatii pierdute in urma unor afectiuni de diferite etiologii si reintegrarea in activitatea zilnica normala
 •        reducerea pana la disparitie a durerilor patologice musculare si articulare
 •        imbunatatirea fortei si tonicitatii musculare.
Fizioterapia prin intermediul procedurilor de electroterapie are importante efecte antialgice (calmarea durerii), antiinflamatorii (eliminarea inflamatiilor articulare si musculare), decontracturante (eliminarea contracturilor), miorelaxante (relaxare musculara), antiedematoase (eliminarea umflaturilor rezultate din infiltrarea unui lichid seros intr-un tesut celular subcutanat), prin intermediul curentilor de tip diadinamic, interferential si aplicatiei de ultrasunete, laser si ultrascurte generate de aparate moderne tip NEMECTRON, NEMECTROSON, BTL-5816 SLM, BTL-20.

      Curentul continuu

Numit si curent galvanic, curentul continuu este un curent a carui intensitate este intotdeauna constanta. Efectele sale directe asupra organismului sunt termice si analgetice la polul pozitiv si de hiperexcitabilitate la polul negativ. Astazi, curentul galvanic este folosit mai ales pentru ionizari medicamentoase (ionoforeza), reusindu-se introducerea unor substante farmacologic active in zona pe care dorim sa o tratam. Sub influenta curentului electric, ionii pozitivi din zona unde sunt plasati electrozii vor fi atrasi spre electrodul negativ (catod), pe cand cei negativi vor fi atrasi spre electrodul pozitiv (anod). Daca la unul dintre electrozi plasam o compresa imbibata cu o solutie ai caror ioni activiau aceeasi sarcina ca electrodul, ionii activi ai substantei vor patrunde prin piele sub actiunea sarcinilor din tesut atrase de catre electrod. Pot fi folosite substante analgetice – antiinflamatoare, fibrolitice, vasodilatatoare, miorelaxante, antiedematoase etc. –, in functie de efectul pe care il urmarim. Efectele neplacute ale ionizarii (arsurile) pot fi prevenite folosind electrozi de aceeasi marime, fara contact direct cu pielea, si prin umidifierea uniforma a mansoanelor pentru electrozi. Baile galvanice bi- sau cvadri- celulare sunt o alta aplicatie interesanta a curentului continuu. Acestea presupun posibilitatea imersiei membrelor superioare si/sau inferioare in cuve pline cu apa, conectate la un generator de curent continuu. In felul acesta, intregul organism poate beneficia de pe urma acestui tip de curent.

          

    Masaj

      
     


   

       3. Terapie ocupationala
 
Terapia ocupationala ofera copiilor metode variate, activitati placute, distractive, pentru a imbogati deprinderile cognitive, fizice si motorii si pentru a spori increderea in sine. Cu ajutorul terapiei ocupationale, un copil cu probleme in dezvoltare va invata sa interactioneze u membrii familiei si sa dezvolte relatii sociale cu alti copii si parteneri de joc.
 Caror tipuri de probleme se adreseaza terapia ocupationala?
• copii cu probleme senzoriale;
• copii cu probleme de invatare;
• copii cu autism.
• copii cu tulburari de dezvoltare;
• copii cu tulburari mentale sau de comportament;
• copii cu probleme fizice si motrice;
• copii cu boli cronice.
 Terapeutul poate lucra si pentru dezvoltarea coordonarii motrice fine, cat si a coordonarii dintre mana si ochi cum ar fi implicarea in jocurile de aruncat la tinta fixa, jocul cu mingea, scrisul. Terapia ocupationala este necesara atunci cand este afectata performanta in mai multe domenii:
• abilitati de motricitate fina: miscarea si dexteritatea muschilor mici din maini si degete;
• abilitati de motricitate grosiera: miscarea muschilor mari din brate si picioare;
• abilitati vizuo-motrice: deplasarea unui copil pe baza perceptiei informatiilor vizuale;
• abilitati oral-motorii: miscarea muschilor din gura, buze, limba si maxilar, incluzand suptul, muscatul, mestecatul si linsul;
• abilitati de auto-ingrijire: imbracat, hranit si mersul la toaleta;
• integrare senzoriala: abilitatea de a primi, sorta si raspunde la informatiile primite din mediu;
• abilitati de planificare motorie: abilitatea de a planifica, implementa si imparti secventele sarcinilor motorii.
 

Recuperarea prin terapie ocupationala imbraca mai multe forme: terapia prin invatare, ludoterapia si ergoterapia.

Ergoterapia sau "terapia prin muncă" este o formă particulară a kinetoterapiei. Ideea principală a acestei terapii este că a munci şi a fi activ au un efect vindecător dacă activităţile sunt alese cu un scop. Prin ergoterapie, pacienţii îşi pot îmbunătăţi atât forma fizică, cât şi pe cea psihică.
Ergoterapia sau activitatile de tip lucrativ sunt un mijloc de exprimare, permitand persoanei sa creeze in realitate ceea ce a vazut, trait sau imaginat.Activitatile ergoterapeutice implica gandire, planificare, presupunere si alegere

Activitatile ergoterapeutice cu ajutorul uneltelor, ajuta la dezvoltarea membrelor superioare si contribuie la progresul capacitatilor de coordonare.
 
Ergoterapia acţioneză asupra psihomotricităţii pe toate planurile, exersând spre normalitate componentele motrice, încrederea în posibilităţile proprii, îmbunătaţirea concentrării atenţiei, toate cu efecte benigne asupra personalităţii.

În afara celor de mai sus, ergoterapia, prin mijloacele folosite, determină efecte în ceea ce priveşte următoarele puncte de vedere:

 • intelectual - are o influenţă normalizatoare, micşorează emotivitatea, elaborează energia potenţială, înlocuieşte tendinţele psihice dăunătoare, educă obiceiul de a lucra şi dă posibilitatea expresiei personale, dezvoltând iniţiativa;
 • fizic - restaurează funcţiile aparatului neuromioartrokinetic, îmbunătăţeşte aportul de substanţe nutritive prin activarea circulaţiei sanguine şi a proceselor metabolice, îmbunătăţeşte viteza de reparaţie, măreşte rezistenţa la oboseală şi dezvoltă coordonarea;
 • social - formează şi dezvoltă cooperarea şi responsabilitatea în cadrul grupului, oferind condiţii îmbunătăţite contactelor sociale;
Activitatile ergoterapeutice pun accentul pe reeducarea gestualitatii, a indemanarii, invatarea unor deprinderi noi, utile, dezvoltarea expresivitatii, readaptarea/ adaptarea la efort.
Activitati ca desenul, pictura, modelajul sunt foarte importante in dezvoltarea proceselor gandirii, pentru o mai buna coordonare oculara si manuala, pentru dezvoltarea motricitatii fine (dactilo-pictura si modelaj).

     4.       Hidroterapie
     
      Hidroterapia este ramura medicinei naturiste care se bazeaza pe utilizarea externa a apei, in scop terapeutic sau profilactic. Datorita faptului ca pielea este bogat vascularizata si are o retea abundenta de terminatii nervoase, recepteaza impactul termic si mecanice ale apei.


 Astazi, hidroterapia este folosita pentru tratarea afectiunilor scheletului si muschilor cum ar fi: artrita, spondiloza anchilozanta, ori la pacientii care au suferit arsuri, atacuri de cord sau paralizie. De asemenea se foloseste in tratarea afectiunilor ortopedice sau neurologice, chiar si pentru recuperarea animalelor dupa diverse competitii
Hidroterapia si terapia hidrotermala sunt de obicei folosite pentru a reface organismul, pentru a stimula digestia, circulatia si sistemul imunitar si a-l elibera de durere. Are efecte asupra pielii si muschilor, calmeaza plamanii, inima, stomacul si sistemul endocrin stimuland reflexele nervoase ale maduvei spinarii.
 
Beneficiile hidroterapiei includ:
• promoveazǎ eliminarea toxinelor
• ajutǎ la detoxifiere
• relaxeazǎ mușchii încordați,
• crește rata metabolicǎ și activitatea sistemului digestiv
• hidrateazǎ celulele
• ȋmbunătățește aspectul pielii și tonusul muscular
• stimuleazǎ sistemului imunitar
• ȋmbunatǎțește funcționare organelor interne 5. Logopedie


 
     6.       Hipoterapie 

       Două dintre problemele foarte des întalnite în viața copiilor cu dizabilități sunt: refuzul terapiei și lipsa interesului pe care copiii cu dizabilități îl manifestă în timpul terapiei. Cei care lucrează cu copii cu dizabilități știu cât este de dificil și de important să le captăm atenția, să menținem contactul cu ei pe toata perioada terapiei. În cazul hipoterapiei, copilul, pentru ca nu are nicio schemă de comportament cunoscută, pe care să o foloseasca în astfel de situații, caută contactul cu terapeutul, așteaptă indicații, ceea ce este deja un mare avantaj în terapie. Nu este nevoie să îi cerem atenția, pentru că el este cel care o caută.
     

      Hipoterapia este o metodă de educare sau reeducare cu ajutorul calului si este indicată:
 •        persoanelor cu infirmităţi cauzate de accidente sau boli, deficienţe senzoriale.
 •        persoanelor cu infirmităţi motrice, cerebrale, congenitale sau dobandite: tetrapareză spastică, parapareze, distrofie musculară etc.
 •        persoanelor cu afecțiuni psihice și comportamentale (nevroze, psihoze, probleme comportamentale, depresii, autism, Sindrom Down, ADHD).
 • copiilor cu deficiente relaţionale (probleme emoţionale).
     Cele mai importante aspecte ale dezvoltării noastre sunt abordate obligatoriu și în mod natural în hipoterapie:  echilibru, poziție, coordonare.

     Beneficiile hipoterapiei sunt diverse, printre care se regasesc:
 • recupereaza coordonarea şi echilibrul, componente de bază ale psihomotricităţii;
 • stimulează şi îmbunătăţeşte echilibrul;
 • stimuleaza mobilitatea articulaţiilor;
 • stimuleaza apetitul, digestia;
 • stimuleaza circulaţia sângelui;
 • îmbunatățeste flexibilitatea;
 • îmbunatățeste forţa şi coordonarea mişcărilor;
 • ameliorează timpii de reflex și funcțiile cardio-respiratorii, etc.
 
     7. Tratament cu Dysport (toxina botulinica de tip A), dupã care s-a realizat posturarea în contentie gipsatã.

      Printre beneficiile tratamentului se numara facilitarea recuperarii deficitelor motorii si prevenirea instalarii complicatiilor ireversibile, precum fibroze musculare si deformari articulare. Eficacitatea terapeutica este cu atat mai mare cu cat tratamentul cu toxina botulinica este inceput mai devreme – dupa varsta de 2 ani - inainte ca leziunile spastice instalate sa determine imposibilitatea de a invata efectuarea corecta a miscarilor. In aceste cazuri studiile realizate pe plan international au demonstrat ameliorari semnificative la 80 – 85% dintre pacientii tratati.
      Ideal este ca aceasta metoda sa se aplice in paralel cu celelalte mijloace de relaxare a muschiului, precum metoda termica, metoda kinetica si mijloacele electrice.
      Toxina botulinica reprezinta o alternativa de tratament benefica mai ales pentru copiii pana in sase-sapte ani, in cazul carora interventia chirurgicala nu este indicata.
      Administrare de toxina temporizeaza, uneori chiar anuleaza necesitatea interventiei chirurgicale ortopedice.
      Initial, costurile erau suportate de familia copilului si de Casele de Asigurari, dar din 2004 tratamentul cu toxina botulinica este suportat de Ministerul Sanatatii, in limita bugetului disponibil, in spitalele de copii din tara unde exista acest tip de tratament.
 
8. Terapia Bowen
 
    Tehnica Bowen este o modalitate complementara, in sensul ca potenteaza si complementeaza tratamentele alopate, fara ca efectele sale sa fie influentate de acestea.
    Un tratament Bowen constă în aplicarea unor mişcări delicate, efectuate cu degetele, pe anumite puncte specifice de pe corp. Se realizează pauze de câteva minute între secvenţele de mişcări. Aceste pauze sunt foarte importante şi dau un caracter unic acestei terapii, deoarece oferă corpului posibilitatea de a prelucra şi integra mesajele transmise prin intermediul neurotransmiţătorilor în timpul aplicării tehnicii.
     Dr. JoAnne Whitaker, care a făcut diferite studii privind efectele terapiei Bowen, a observat că aceasta echilibrează părţile simpatică şi parasimpatică ale sistemului nervos vegetativ (autonom) fapt ce conduce la o echilibrare a sistemului nervos autonom şi o „readucere aminte” a modului în care organismul se poate vindeca singur. Tehnica Bowen ajută organismul să-şi amintească cum să se vindece singur
     Mişcările delicate şi totuşi puternice ale acestei terapii trimit impulsuri neurologice la creier care trimite imediat răspunsuri de relaxare musculară şi reducere a durerii. Mişcările crează fluxuri de energie. Impulsurile trimise prin sistemul nervos reamintesc organismului să-şi recapete mişcările normale la nivelul articulaţiilor, muşchilor şi tendoanelor. Aceasta ajută la îndepărtarea spasmelor musculare şi îmbunătăţesc fluxul sanguin şi limfatic. Tehnica Bowen ajută organismul să-şi revină la starea de echilibru prin intermediul sistemului nervos şi bioenergetic.
     Practicienii Bowen nu realizează diagnosticarea problemelor. Această terapie doar ajută trupul să urmeze legile naturale care stau la baza funcţionării sale armonioase, ca un întreg. Inteligenţa naturală, înnăscută a trupului decide ceea ce îi este necesar pentru a-şi reveni.
    Există anumite studii ştiinţifice care au arătat că memoria oricărui accident pe care l-am avut, obiceiuri posturale vicioase şi orice traumă fizică sau emoţională pe care am experimentat-o pot fi stocate în ţesutul conjunctiv al organismului. Tehnica Bowen ajută la „curăţarea” ţesutului conjunctiv de aceste „amprentări”, care din punct de vedere al medicinelor tradiţionale arată menţinerea în timp a unui anumit tip de „stres” în structurile mentale. Mişcările realizate în tehnica Bowen ajută fiinţa să atingă o stare de relaxare foarte profundă a minţii, similară cu cea care se dobândeşte în meditaţiile profunde. Această stare de relaxare a minţii ajută conştiinţa persoanei respective să se scufunde dincolo de impregnările (SAMSKARAS-urile) structurii mentale. Relaxarea şi eliberarea conştiinţei din menghina problemelor, care se reflectau în corpul fizic sub forma diferitelor afecţiuni, face ca structura fizică să se recupleze la modelul arhetipal de funcţionare armonioasă, perfectă pe care îl are, şi să reprimească impulsurile de revenire la starea echilibrată, naturală.
   Tehnica Bowen este un concept nou in manipularea corporala, nu deriva si nici nu este similara nici unei alte modalitati de abordare fizica:
    • Deplasarile osoase se re-aliniaza - desi nu se executa nici o manipulare a articulatiilor sau oaselor, ca in chiropractie.
• Tensiunile musculare si incordarile se elimina, iar circuitul limfatic normal se restabileste - desi nu se maseaza muschii, ca in masajul terapeutic.
• Meridianele energetice se restabilesc imediat - desi practica nu se bazeaza pe meridiane si nu se aseamana nici cu acupunctura, nici cu presopunctura.
• Echilibrul psihic se normalizeaza - desi nu este necesara invocarea unui raspuns emotional, ca in cazul terapiilor ce se adreseaza mintii si corpului deopotriva.
 
    Terapia Bowen este potrivita si folositoare oricui, de la nou-nascuti la persoane in varsta. Ofera alinare sportivilor, femeilor insarcinate si persoanelor cu nevoi speciale.Se adreseaza organismului la toate nivelele: fizic, chimic, mental si emotional si da rezultate in tratarea afectiunilor acute, cronice, neurologice sau psiho-somatice.
 
     Are un efect de relaxare foarte profunda, la nivelul intregului corp si faciliteaza declansarea mecanismului de auto-vindecare. Cu toate acestea, nu este nevoie sa fiti bolnavi sau sa va doara ceva pentru a beneficia de pe urma unui tratament Bowen! Preventia este mai buna decat tratarea – toata lumea se simte mai bine cu Bowen! Nu exista, practic, contraindicatii si nici nu poate face nici un rau!
    Doar cateva dintre afectiunile in care Tehnica Bowen si-a dovedit eficacitatea sunt:
    • Probleme scheleto-musculare si articulare (accidentari sportive, sciatica, umar intepenit, probleme la genunchi, luxatii ale gleznei, restrictie de miscare a gatului, dureri de spate, boli profesionale, etc)
• Afectiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliara, stomac si intestine, etc)
• Infertilitate, chisturi ovariene si fibroame uterine,
Dezechilibre hormonale si emotionale,
Stres si oboseala cronica,
Migrene si dureri de cap,
Afectiuni respiratorii, bronsite si astm,
Boli ale sistemului imunitar,
• Sechele dupa accidente vasculare,
• Alergii, rinite,
Enuresis (incontinenta nocturna la copii),
Afectiuni neurologice

 9. Terapia Florala BACH
Terapia florala Bach este o metoda alternativa de vindecare descoperita de dr. Edward Bach intre anii 1930 – 1936. Vindecarea bolilor prin aceasta forma de medicina energetica se bazeaza pe eliminarea emotiilor negative, a erorilor de comportament, luand in calcul intrega personalitate a individului, reactia lui fata de anumite evenimente de-a lungul vietii, identificand cauza dezechilibului din organism ce sta la originea bolii.
Conform teoriei dr. Bach, la baza fiecarei boli sta un dezechilibru emotional, corectarea acestuia cu ajutorul esentelor florale ducand la eliminarea bolii. Practic, esenta florala inmagazineaza amprenta energetica a plantei din care este facuta, aceasta actionand la nivelul corpurilor subtile (emotional si mental) ale organismului, echilibrarea acestora avand ulterior repercursiuni pozitive asupra corpului fizic.
Remediile florale Bach sunt clasificate ca remedii din plante datorita originii lor, insa ele actioneaza la nivel vibrational, energetic. Vibratia plantei rezoneaza cu vibratia celulelor umane, corectand erorile existente
Exista 38 de remedii florale Bach si fiecare remediu este asociat cu o stare emotionala.
Avantajele terapiei florale Bach:
- Este o terapie naturala si blanda, lipsita de reactii adverse. Toate remediile florale sunt preparate din plante pure, lipsite de orice fel de toxicitate, astfel incat nu exista pericolul unor efecte secundare in cazul unei supradoze sau a unei prescrieri incorecte.
 Este o terapie care restabileste echilibrul emotional si garanteaza obtinerea unei stari de bine de durata. Remediile florale Bach trateaza cauzele sufletesti ale bolilor si indispozitiilor noastre, ne ajuta sa ne vindecam ranile emotionale si sa evoluam spiritual.
- Este o terapie personalizata, care trateaza individul si nu boala.
Este o terapie indicata tuturor persoanelor, indiferent de varsta si de starea de sanatate. Remediile florale Bach s-au dovedit eficiente la copii, adolescenti, femei insarcinate, adulti, varstnici, la persoane cu boli acute, cronice sau aflate in stare critica
   Este o metoda de tratament compatibila cu orice alta forma de terapie. Tratamentele medicamentoase, psihoterapia, curele de detoxifiere, de revitalizare sau de slabire, acupunctura, terapia cranio-sacrala, reiki si alte forme de terapie energetica au o eficacitate crescuta daca sunt combinate cu terapia florala Bach.
   Este un sistem de tratament bazat pe conceptul de autovindecare. Conform filozofiei care sta la baza terapiei florale Bach, cauza tuturor bolilor si suferintelor noastre se afla in noi insine, iar adevarata vindecare vine din interior.
  10. Terapia asistata de animale, Catelusul

         Prezenta unui caine intr-un grup de copii faciliteaza comunicarea, incurajeaza starea de bine, contruieste joaca, capteaza atentia si amelioreaza sentimente precum teama, abandon, singuratate, inutilitate.

Activitatile Asistate de Animale au un obiectiv general pe care ȋl putem defini cel mai bine prin imbunătăţirea calităţii vieţii si se bazeaza pe bucuria de a face lucruri impreuna, oameni si animale.

Există numeroase rapoarte care indică faptul că prezenţa unui animal (câine, pisică, iepure ş.a.m.d.) în scoli, centre, camine, îmbunătăţeşte semnificativ abilităţile empatice şi de comunicare ale copiilor. Animalul poate fi văzut ca un prieten de joacă, iar abilităţile empatice învăţate în copilărie se presupune că se vor extrapola ulterior în relaţiile interumane. Este binecunoscut faptul că animalele au tendinţa de a accepta necondiţionat indivizii umani, dacă aceştia interacţioneză adecvat cu ele, ignorând aspectul fizic, sau diferitele dizabilităţi motorii. Prezenţa unui animal, chiar fără ca acesta să fi implicat în vreo activitate anume, este de cele mai multe ori antrenantă şi plină de amuzament chiar şi pentru persoanele care nu sunt foarte atrase de animale în general.

Pe langa beneficii motorii si fizice in general, activitatile asistate de animale  a si numeroase beneficii psihologice:
-Senzatia de bine;
-Crestera increderii in sine;
-Cresterea interesului pentru lumea inconjuratoare;
-Cresterea interesului pentru propria existenta;
-Cresterea capacitatii de asumare a responsabilitatii;
-Dezvoltarea rabdarii;
-Controlul emotional si autodisciplina;
-Simtul normalitatii;
-Cresterea capacitatii de control.


 
     11. Miofibrotomie cutanata, etapa I - 10-Noiembrie-2015; etapa II - 18 Mai 2017.

       Se practica, cel mai aproape de Romania, la Chisinau, pentru Paralizia Cerebla Infantila (PCI: tetrapareza, parapareza, hemipareza spastice si alte patologii locomotorii). Interventia nu trateaza boala ci corecteaza partial sau total anumite deficiente si reduce suferinta cauzata de aceste afectiuni –contracturile si spasticitatea la picioare, maini si fata. Cativa medici de la spitalul din Tula (orasul recunoscut pentru productia de samovare, situat la 165 km de Moscova) merg, in anumite perioade ale anului, pentru o singura zi, la un spital privat din Chisinau, pentru tratarea copiilor si tinerilor care sufera de forme ale paraliziei cerebrale, cu afectiuni ale aparatului locomotor, prin metoda “Miofibrotomia Subcutanata pe Etape, dupa metoda Prof. Ulzibat” / “Fibrotomia Graduala”/ “Ulzibat Fibrotomy”. Metoda se aplica in diferite contracturi multiple cauzate de PCI – tetrapareza, parapareza, hemipareza spastice; torticolis muscular; scolioza. Sub anestezie generala, cu un bisturiu special se incizeaza pielea punctiform si se patrunde subcutanat. Aceasta este miofibrotomia muschiului spastic.
12. Protocolul PediaSuit

Terapia Pediasuit imi este foarte necesara. Aceasta poate fi accesata in Romania. Un abonament, pentru 1 saptamana, insemnand terapie de 3 ore/zi, costa 1500 RON. Aceste sedinte sunt tinute de catre un kinetoterapeut licentiat Pediasuit si trebuie urmate in cure de 3-4 saptamani. Se face pauza apoi se revine.

Protocolul PediaSuit.
Costumul aliniază corpul cât mai aproape de normal posibil. Restabilirea alinierii posturale corectă joacă un rol crucial în normalizarea tonusului muscular, senzoriale si functia vestibulara. Unitatea Exercitiul universal este folosit pentru a instrui un copil pentru a obține capacitatea de a izola mișcările dorite și să consolideze grupele musculare responsabile pentru această mișcare.Unitatea Exercitiul universal permite pentru a obține gama de mișcare, musculare și articular1e flexibilitate, precum și abilități funcționale. Acesta este un program structurat care stimulează creșterea și dezvoltarea fiecărui individ.

Protocolul de terapie Intensiva PediaSuit reprezinta utilizarea unui costum combinat cu Kinetoterapie intensiva și este format din maximum 4 ore de terapie pe zi, 5 zile pe săptămână, timp de 3 sau 4 săptămâni. Acest lucru duce la intensitate îmbunătățirile realizate mai devreme decât cu terapie fizică tradițională (ex. ½ la 1 oră pe zi, 1 până la 3 zile pe săptămână).
Printre Indicatiile Protocolul PediaSuit, se afla
· Paraliziile cerebrale
· Intarzieri de dezvoltare
· Hipertonie
· Tulburări ale sistemului nervos
Iar Beneficiile protocolului de terapie PediaSuit sunt multiple
 · Restabilirea sistemului nervos central
· Restabilește dezvoltarea ortogenetica
· Oferă stabilitate externa,  Normalizeaza tonusului muscular
· Aliniaza corpul cât mai aproape de normal posibil
· Oferă o corecție dinamică
· Normalizeaza (corectează) mersul, Oferă stimularea tactila
· Influențează sistemul vestibular
· Imbunatateste echilibrul
· Îmbunătățește coordonarea
· Îmbunătățește conștientizarea corpului fata de sine si de mediu
· Suporta slăbiciune musculară
· Ofera rezistenta la mușchi puternici pentru a spori puterea
· Îmbunătățește producția de vorbire si fluenta prin cap și trunchi
· Promovează dezvoltarea abilităților motorii atât fine cat și brute
· Îmbunătățește densitatea osoasă
· Ajută la scăderea contracturi
· Îmbunătățește alinierea șoldurilor
 13. Terapie prin muzica
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu