Dumnezeu este cu mine


             MA TIN BINE DE FIRUL VIETII                                                                        
In fiecare Vineri, la fiecare biserica se tine Taina Sfantului Maslu. Ca sa ma fac bine, si nu numai, mami merge la Doamne Doamne si se roaga pentru sanatatea mea si a fratiorului meu si a tuturor copiilor si a celor ce ii au in grija. Mami duce si painica, ulei, laptic si hainute. Cu uleiul ne unge, atat pe mine cat si pe fratiorul meu, in fiecare seara iar din painica si din laptic ne da sa mancam in fiecare zi. Iar hainutele le purtam zilnic.

Iar in fiecare Duminica mami ne duce si pe noi la Doamne Doamne si ne impartaseste. Desi obisnuiam sa plang foarte tare de fiecare data cand mergeam la impartasanie, acum imi place foarte tare, mai ales ca primesc fel de fel de cadouri dulci. Nu prea inteleg de ce imi da toata lumea dar eu le primesc cu veselie.

In restul zilelor mami ne da in fiecare dimineata, dupa ce am spalat fatuca, apa sfintita si painica sfintita.

Asa zice ea ca este alaturi de noi Dumnezeu in tot ceea ce facem. Iar noi II multumim ca existam si ca ne ajuta sa trecem cu bine peste fiecare zi din viata noastra. Unul dintre sfinţii cei mai apropiaţi copiilor este prăznuit în luna noiembrie, pe data de 26. Este vorba de Sfântul Stelian Paflagonul, considerat ocrotitor al pruncilor şi al familiei creştine. Viaţa sa de rugăciune, râvna şi iubirea de Dumnezeu l-au învrednicit de darul facerii de minuni, tămăduindu-i mai ales pe copiii bolnavi.
Sfântul Stelian s-a născut în secolul al VI-lea, la Adrianopolis, în provincia Paflagonia din Asia Mică (pe teritoriul Turciei de astăzi), într-o familie foarte bogată.
La o vârstă potrivită, plin de iubire dumnezeiască şi povăţuit de Duhul Sfânt, el şi-a împărţit averea săracilor şi s-a retras în pustiu, pentru a se adânci în rugăciune şi cunoaşterea lui Dumnezeu. A intrat într-o peşteră unde primea hrană de la înger. Dar, spre deosebire de alţi pustnici, el nu s-a retras cu totul din lume, ci, din dragoste pentru oameni, mergea printre ei şi îi ajuta, întorcându-se apoi la chilie pentru odihnă.

Pentru viaţa de curăţie şi rugăciune, Dumnezeu l-a învrednicit de darul tămăduirii. Într-unul din drumurile sale, Sfântul Stelian a pus mâna pe creştetul unui copil suferind şi acesta s-a tămăduit imediat şi de atunci sfântul a început să fie căutat de oameni aflaţi în suferinţă, copii, tineri sau bătrâni. Aceştia, prin rugăciunea sfântului, dar şi prin rugăciunea şi credinţa lor, luau tămăduire de la Dumnezeu. Astfel, prin grija faţă de copii şi familii, prin tămăduirea copiilor, dar şi prin ajutorul dat mamelor, Sfântul Stelian avea să devină ocrotitorul copiilor şi al familiei în general. Grija sa pentru copii se vedea mereu pe chipul său. Era mereu blând, binevoitor, plin de dragoste pentru cei din jur, având mereu un cuvânt de mângâiere pentru fiecare.
O parte din moaştele Sfântului Stelian se află în Biserica "Sfântul Stelian-Lucaci" din centrul Bucureştiului din 1736, fiind dăruite comunităţii de aici de Mitropolitul Ştefan al Ţării Româneşti, ctitorul sfântului lăcaş.
 

RUGACIUNE CATRE SFANTUL CUVIOS STELIAN, OCROTITORUL COPIILOR SI AL MAMELOR
“Cuvioase Parinte Stelian, sprijinitorul si calauzitorul in rugaciunile noastre, patimile trupesti biruind si impreuna cu ingerii locuind, privesti neincetat marirea cea gatita sfintilor, de lumina cereasca umplandu-te. Acum, in slava cereasca vietuind si inaintea imparatului Hristos stand, nu uita pe credinciosii care cu indrazneala inalta rugaciuni si cer sprijinul tau.
Cel ce de la sanul maicii tale ai fost sfintit, si vas ales al Duhului Sfant te-ai aratat, luand sub ocrotirea ta pe mame si pe copii, ferindu-i de intristare si de boala, arata-te grabnic vindecator al suferintelor si al bolilor sufletesti si trupesti ale celor ce te lauda pe tine.
Cel ce din pustiul Paflagoniei ai facut loc de preamarire a Sfintei Treimi, fa si din pustiul inimilor noastre tarina bineplacuta a harului dumnezeiesc, in care sa infloreasca crinii cei mantuitori ai credintei si sa se inmulteasca roadele sfintitoare ale faptelor bune; ocroteste cu rugaciunile tale familiile si pe copiii nostri, cerand de la Milostivul Dumnezeu iertare de pacate, sanatate si mantuire, ca prin tine si impreuna cu tine sa laudam numele cel sfant al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu