vineri, 10 iulie 2015

Beneficiile TERAPIEI Florale BACH


 
 
Terapia florala BACH am inceput-o si pe ea de foarte curand si inca suntem in stadiul de urmarire a imbunatatirii starii mele. Rolul ei este ca, alaturi si impreuna cu celelalte terapii complementare (se completeaza si sustine una pe cealalta foarte bine cu Bowen si pentru a obtine un effect maxim este foarte bine sa fie facute simultan), sa aduca un plus si un beneficiu real recuperarii mele. Acum sunt la a treia serie de tratament. O serie dureaza in jur de 3-4 saptamani si consta in aplicarea a 4 picaturele din Solutia prescrisa de terapeut, de 4 ori pe zi. Dupa fiecare serie mami poarta o discutie cu terapeutul pentru a determina daca este necesara o modificare in combinatia preparata initial.
 
 
Terapia florala Bach este o metoda alternativa de vindecare descoperita de dr. Edward Bach intre anii 1930 – 1936. Vindecarea bolilor prin aceasta forma de medicina energetica se bazeaza pe eliminarea emotiilor negative, a erorilor de comportament, luand in calcul intrega personalitate a individului, reactia lui fata de anumite evenimente de-a lungul vietii, identificand cauza dezechilibului din organism ce sta la originea bolii.

Conform teoriei dr. Bach, la baza fiecarei boli sta un dezechilibru emotional, corectarea acestuia cu ajutorul esentelor florale ducand la eliminarea bolii. Practic, esenta florala inmagazineaza amprenta energetica a plantei din care este facuta, aceasta actionand la nivelul corpurilor subtile (emotional si mental) ale organismului, echilibrarea acestora avand ulterior repercursiuni pozitive asupra corpului fizic.

 
Remediile florale Bach sunt clasificate ca remedii din plante datorita originii lor, insa ele actioneaza la nivel vibrational, energetic. Vibratia plantei rezoneaza cu vibratia celulelor umane, corectand erorile existente.

Exista 38 de remedii florale Bach si fiecare remediu este asociat cu o stare emotionala.

 
 
Avantajele terapiei florale Bach:
- Este o terapie naturala si blanda, lipsita de reactii adverse. Toate remediile florale sunt preparate din plante pure, lipsite de orice fel de toxicitate, astfel incat nu exista pericolul unor efecte secundare in cazul unei supradoze sau a unei prescrieri incorecte.
- Este o terapie care restabileste echilibrul emotional si garanteaza obtinerea unei stari de bine de durata. Remediile florale Bach trateaza cauzele sufletesti ale bolilor si indispozitiilor noastre, ne ajuta sa ne vindecam ranile emotionale si sa evoluam spiritual.
- Este o terapie personalizata, care trateaza individul si nu boala.
- Este o terapie indicata tuturor persoanelor, indiferent de varsta si de starea de sanatate. Remediile florale Bach s-au dovedit eficiente la copii, adolescenti, femei insarcinate, adulti, varstnici, la persoane cu boli acute, cronice sau aflate in stare critica
- Este o metoda de tratament compatibila cu orice alta forma de terapie. Tratamentele medicamentoase, psihoterapia, curele de detoxifiere, de revitalizare sau de slabire, acupunctura, terapia cranio-sacrala, reiki si alte forme de terapie energetica au o eficacitate crescuta daca sunt combinate cu terapia florala Bach.
- Este un sistem de tratament bazat pe conceptul de autovindecare. Conform filozofiei care sta la baza terapiei florale Bach, cauza tuturor bolilor si suferintelor noastre se afla in noi insine, iar adevarata vindecare vine din interior.
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu